fbpx

Merkezi Isıtma Sistemleri Nedir?

Merkezi Isıtma Sistemleri Nedir?

Merkezi ısıtma sistemleri nedir: Sadece bir kaynaktan alınmış olan ve ısı sonrasında elde edilmiş enerjinin, her türlü kat, daire, odaya eşit bir şekilde paylaştırılması mantığına dayalı olan bir yöntemdir. Bu sayede sadece yaşam alanlarının olduğu yerler değil, aynı zamanda bunlardan ayrı olan bağımsız yerlerin ısıtılması da mümkün olmaktadır.

İlginizi çekebilir: Daikin VRV Klima Sistemleri Hizmet Makalesi.

Merkezi Isıtma Sistemlerinin Çalışma Prensibi Nasıldır?

Merkezi ısıtma sistemleri, özellikle çok soğuk iklimlerin yaşandığı, son derece büyük olan yapılarda tercih edilmektedir. Bu noktada tercih edilecek olan farklı akışkanlar söz konusudur. Bunların arasından seçim yapılır. Buhar, hava ve su kullanılabilir. İlgili kaynakların sorunsuz bir biçimde ısıtılabilmesi için ihtiyaç duyulan bir ısıtıcı ve merkezi kazan üzerinden işlem gerçekleşir. Isınması sağlanmış olan herhangi bir akışkan, bunun ardından özel borularla ısı ileticilerine yollanır.

Transferin sağlanabilmesi için değişik tipteki ileticilerin kullanımı mümkündür. Bunların içinde ısı apareyleri, fancoil ve radyatör bulunur. İleticiler, mevcut ısıyı taşınım yani konveksiyon bir yöntem kullanarak göndermektedir. Sadece petek ve benzeri yapılarda kullanılmaz. Aynı zamanda yerden ısıtmalı sistemlerde de tercih edilmesinden dolayı son derece işlevseldir. Sistem içinde ısıtma suyunun sirküle edildiği bir pompa vardır. Sıcak su, daha farklı bir ısı eşanjörünün sorunsuz bir biçimde beslenebilmesi için de tercih edilmektedir. 

Kaskad Merkezi Isıtma Sistemi Nedir?

Merkezi ısıtma sistemleri arasında yer alan ancak daha farklı cihaz kullanımından dolayı değişik avantajlar sunan Kaskad yöntemi, özellikle büyük kazan tercih edilmesinin getirmiş olduğu yüksek maliyetlerden kurtulmak için tasarlanmıştır. Tesisatın yapısına göre birden çok aygıt devreye girer. Bunların tümü yan yana olacak şekilde çalışır. Modülasyonlu bir çalışma prensibi söz konusudur. Oransal kontrol ve birbirlerine bağlılık dikkat çekmektedir. Yatırım için harcanan para düşünüldüğü zaman bir kazana göre daha büyük avantaj sağlarlar. Sistem içinde tercih edilebilecek maksimum aygıt sayısı ise 8 ile sınırlandırılmıştır. 

Merkezi Isıtma Sistemleri Nedir?

Merkezi Isıtma Sistemlerinde Fatura Nasıl Hesaplanır?

Merkezi ısıtma sistemleri çerçevesinde hesaplama işlemleri belirli bir formül üzerinden yapılmaktadır. Buna göre ilk olarak tüketim miktarı dikkate alınır. Yani toplamda ne kadarlık bir harcamanın yapılmış olduğu bilinmelidir. Ardından ise metrekareye bunun bölünmesi gerekmektedir. Ortaya çıkan meblağ, daire sayısına göre pay edilir. Bu sayede ne kadar ödeme yapılacağı netleşmiş olacaktır.

Merkezi Isıtma Sistemleri Avantajları Nelerdir?

  • Son derece ucuza oldukça yüksek bir verim elde etmek mümkündür. Böylelikle özellikle kış aylarında ya da soğuk havalarda ısınma işlemi tatmin edici derecede başarılıdır. 
  • Kazandaki sıcaklığın ayarlanması, havanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Kişisel istekler göz önünde bulundurmaz ve bu da tam bir bütünlük sağlar.
  • Maliyet açısından bakıldığı zaman yüzde 30’a kadar avantaj sağlamak ve tasarruf etmek mümkündür. 
  • Çok katlı ve kalabalık insan nüfusunun yaşadığı her türlü bina ve yapı için ideal bir sistemdir.
  • Son yıllarda kullanımı artan ısı pay ölçer sayesinde, kullanmış olduğunuz kadar ödeme yaparsınız.

Merkezi Isıtma Sistemleri Fiyatları

Merkezi ısıtma sistemleri, farklı fiyatlar üzerinden satılmaktadır. Birçok farklı avantajı beraberinde getiren bu sistemlerin başarılı bir biçimde tedarik edilmesi ise SALT Mühendislik kalitesiyle son derece kolaydır. Bizimle iletişime geçerek bunu hemen sağlayabilirsiniz. Teknik destek ve montaj hizmetini vererek, beklentilerinizi karşılıyoruz.

İletişime Geç
1
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
SALT Mühendislik
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?