fbpx

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir? Nasıl Yapılır?

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir? Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Zeminde bulunan kablo ya da borular aracılığı ile yaşam alanlarının yerden ısıtılmasını sağlayan sisteme yerden ısıtma sistemi denir. Elektrikli yerden ısıtma nedir? Nasıl yapılır? konusunda firmamızdan detaylı bilgileri almak mümkün. Yerden ısıtma sistemi uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılan bir sürecin panel yardımı ile kontrol edilmesidir. Isıtma sisteminde elektrikli yerden ısıtma ya da sulu yerden ısıtma olarak iki farklı yöntem kullanılır.

Tercih Edilen Isıtma Yöntemi

Uzun ömürlü olması, sunduğu konfor, düşük kurulum maliyeti gibi nedenlerden dolayı son yıllarda özellikle ticari yapılarda sık tercih edilen ısıtma yöntemlerinden biridir. Elektrikli yerden ısıtma yönteminde elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren kablolar yerleştirilirken sulu yerden ısıtma sisteminde ise farklı bir kaynakta ısıtılan su zemine döşenen borularla döndürülerek sistem işletilir. Her iki sisteminde birbirine göre farklı avantaj ve dezavantajları vardır. Yaşam alanında hangi ısıtma sisteminin uygulanması gerektiği yapılan etüt çalışmaları sonrasında ortaya çıkar.

Projelere Değer Katar

Her iki ısıtma yönteminde de ısının zeminde homojen dağılımı ve enerjinin verimli kullanımı tercih nedenidir. Projelere değer katmak isteyen inşaat firmaları tarafından sunulan yerden ısıtma sistemi temiz ve sıcak bir ortamın yanı sıra enerji maliyetini düşürerek bütçeleri korur. Birbirine göre farklılıkları bulunan yerden ısıtma sistemlerinin kullanacak enerji çeşidine göre kurulumu ve çalıştırılması değişiklik gösterir. Elektrikli yerden ısıtma sistemi inşaat aşamasında ya da yenileme projelerinde zemine en yakın noktada döşeme altına uygulanır.

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir? Nasıl Yapılır?

Kolaylık Sağlar

Zemine döşenen ısıtıcı kablolar belirli aralıklarla filenin üzerine fabrikasyon montajı ile hazırlanan ısıtıcı şilteler aracılığı ile zeminde ısıtma uygulaması gerçekleştirir.  Sistem banyo ve mutfak gibi küçük alanlarda ya da girintili çıkıntılı ve yuvarlak hatlara sahip mekanlarda oldukça önemli bir kolaylık sağlar. Şilteyle yerden ısıtma sistemi ise nispeten daha büyük ve köşeli alanlarda montaj kolaylığı sunar. Homojen bir şekilde zemine döşenen ısıtıcı kablo ya da ısıtma şifresi üzeri döşeme malzemesi ile kaplanır. Elektrikli yerden ısıtma sistemi, zemin sıcaklık sensörü ile birlikte dijital yerden ısıtma termostatları ve kullanıcı alışkanlıklarına göre çalıştırılır.

Elektrikli Yerden Isıtma Avantajları

  • Isıtma sistemini zemindeki kusurlardan koruyan izolasyon şilteleri ısı kayıplarını en düşük seviyede tutar
  • Olası imalat hatalarına karşı ücretsiz servis ve tamir seçeneği sunan garantili firmalara yönlenmeli
  • Parke altına yapılacak olan ısıtma sisteminde m2/watt  gücünün yüksek olmaması gerekir
  • Folyo ısıtma şilteleri ya da karbon ısıtıcı filmler parke altı ısıtma sistemi için uygundur
  • Yaşam alanlarında oluşan tozlar kuru zeminlere tutunamaz bu yüzden yerden ısıtma sistemleri hijyenik ortamlar sunar
  • Banyo gibi nemli zeminlerde gözle görülmeyen bakterilerin oluşmasını önler
  • Zemini ısınan alanlar rutubet ve nemden korunur
  • Hava akımı en düşük seviyede olur böylelikle soğuk alanlar oluşmaz
  • Yerden ısıtma sistemleri test edilerek ve bağlantıları önceden yapılarak gönderilir. Bundan dolayı uygulanması oldukça kolaydır.

Türkiye’nin Öncü Firması SALT Mühendislik

Yerden ısıtma sistemlerinin ekonomik, sağlık, konfor ve uzun ömür gibi birçok avantajı vardır. Doğru malzeme ve doğru döşeme tekniği kullanıldığında uzun yıllar bakıma ihtiyaç duymaz. Türkiye’nin öncü firması olan SALT Mühendislik zemin etüdünün montaj çalışmalarının en ince detayına kadar tüm süreci sistematik şekilde yürütür. Firmamız kaliteden ödün vermeden birinci sınıf malzeme ile benzersiz hizmet standartları sunar.

İletişime Geç
1
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
SALT Mühendislik
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?